Cranio Sacraal therapie

Cranio Sacraal therapie

Cranio Sacraal therapie is een verfijnde, zachte vorm van osteopathie, een diepwerkende lichaamstherapie.

De behandelmethode werkt met het Cranio Sacrale systeem wat gevormd wordt door de vloeistof die tussen de hersenvliezen en ons ruggenmerg stroomt (liquor). Deze vloeistof, die in een bepaald ritme stroomt, heeft verschillende functies:

  • Bescherming van onze hersenen en ruggenmerg
  • Voedende functie
  • Reiniging en ontslakken
  • Verspreiding en geleiding van informatie voor het zenuwstelsel
  • Drager en opslagplaats van energie en informatie

Binnen het Cranio Sacrale systeem bevindt zich ons zenuwstelsel. Het Cranio Sacrale systeem heeft een grote invloed op onze gezondheid en welbevinden en wordt ook wel de ademhaling van het zenuwstelsel genoemd.

Het lichaam is een eenheid waarbij het bindweefsel de verbindende factor is. Bindweefsel omhult en verbindt zowel de gewrichten, schedel als ook onze organen. Het bindweefsel zorgt voor stevigheid en bescherming, maar ook voor flexibiliteit.

Alles wat een mens overkomt in het leven, zoals stress, trauma’s, spanning en verdriet, heeft zijn weerslag in ons bindweefsel in de vorm van spanning.
Op den duur ontstaat hierdoor een verhoogde druk in het Cranio Sacrale systeem. 

Dit kan een bewegingsbeperking of blokkade geven in gewrichten, schedel en organen wat een rechtstreeks effect heeft op het functioneren van ons zenuwstelsel. In de loop van de tijd kan dit zeer uiteenlopende klachten veroorzaken van zowel fysieke, emotionele, mentale/gedrag als ook van spirituele aard.

De Cranio Sacrale behandeling zorgt voor een diepe ontspanning in het lichaam waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De behandeling heft spanningen en blokkades op waardoor de energiestroom, het afweersysteem en het innerlijk evenwicht sterker worden.
Door de nieuw hervonden balans ontstaat een beter functioneren. De behandeling wordt ondersteunt door intuÏtieve en integrale psychotherapie. Deze lichaamsgerichte psychotherapie is gebaseerd op de kennis en kunde uit de Eclectische Energetische Natuurgeneeskundige theapie ( E.E.N.® therapie).

Gezondheid wordt bepaald door de harmonie in het lichaam.
 

Graphic design - Studio MaydayMayday | Website - RemyAmeling.com