Acupunctuur

Acupunctuur

 Acupunctuur is het meest bekende onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het woord Acupunctuur komt uit het latijn "acus punctura"  en betekent letterlijk  "naalden steek”. In het Chinees heet het Zhen-jiu, waarmee prikken en verwarmen wordt bedoeld.

De Chinese Taoïstische levensbeschouwing gaat uit van een holistische levensfilosofie; lichaam, geest en onze omgeving staan middels de universele levenskracht Qi, continu met elkaar in verbinding. Deze Qi-kracht bestaat uit twee tegengestelde, maar elkaar aanvullende krachten, Yin en Yang die elkaar in evenwicht houden. Wanneer dit evenwicht verstoort raakt ontstaan er klachten.

In ons lichaam stroomt deze Qi-energie door energiebanen (meridianen). De meridianen vormen een netwerk van banen die zowel met elkaar als ook met de organen verbinding hebben, hierdoor wordt de energie in elk deel van het lichaam doorgegeven. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten.
Door het plaatsen van fijne naalden in deze punten, kan de energiestroom van de meridianen beïnvloed worden. De energie komt in beweging en zonodig kun je deze versterken of afremmen om de balans tussen Yin en Yang te herstellen. Het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd.
 

Graphic design - Studio MaydayMayday | Website - RemyAmeling.com